2012-12-08
13:34:56
Lussebullar
Idag kan vi ha bakat de godaste lussebullarna i världen!
150 g smör
2 pkt saffran
6 dl mjölk
1 msk socker
1 pkt röd jäst
1 burk Kesella vanilj
0,5 tsk kardemumma
Smält smör, häll på mjölken och värm till 40 grader. Häll i mortlad socker och saffran, blanda om och låt tempen sjunka till 36 grader.
Smula jästen i bunken och häll på vätskan. Häll i Kesellan.
Blanda ner mjöl tills degen lossnar från kanterna.
Låt jästa 40 min.
Blanda ner 125 gram rumsvarmt smör och 1,5 dl socker i degen och baka ut.
Jag gjorde lussekatter med russin och så gjorde jag lussebullar där jag kavlade ut degen, bredde på smör och smulade mandelmassa över. På detta rev jag lite, lite apelsinskal.
Jäs 30 min, pensla med ägg och grädda på 225 grader tills de ser klara ut.
Jag har aldrig kännt så luftiga bullar och nu efter lunchen återstår att se om de är goda eller inte. :)
150 g smör
2 pkt saffran
6 dl mjölk
1 msk socker
1 pkt röd jäst
1 burk Kesella vanilj
0,5 tsk kardemumma
Smält smör, häll på mjölken och värm till 40 grader. Häll i mortlad socker och saffran, blanda om och låt tempen sjunka till 36 grader.
Smula jästen i bunken och häll på vätskan. Häll i Kesellan.
Blanda ner mjöl tills degen lossnar från kanterna.
Låt jästa 40 min.
Blanda ner 125 gram rumsvarmt smör och 1,5 dl socker i degen och baka ut.
Jag gjorde lussekatter med russin och så gjorde jag lussebullar där jag kavlade ut degen, bredde på smör och smulade mandelmassa över. På detta rev jag lite, lite apelsinskal.
Jäs 30 min, pensla med ägg och grädda på 225 grader tills de ser klara ut.
Jag har aldrig kännt så luftiga bullar och nu efter lunchen återstår att se om de är goda eller inte. :)
Kommentera inlägget här: