Bloggen och det mesta och lite till....

2012-04-28
13:06:28

Pysselträff i Brunflo
JASS organiserear i helgen en mysig pysselträff i Brunflo. 25 pigga tjejer och Nettans scrapbooking finns på plats.
Första utmaningen var en snabbutmaning i vårens tecken...
Mitt bidrag:
...
...
Andra handlade om skönhet, fri tolkning. Mitt bidrag blev naturligtvis en bild av pojkarna...
...
...
Ytterligare en utmaning fick jg till och den handlade om att Altra något.
...
...

2012-04-27
17:44:40

Ett paket på posten!
I morse när jag öppnade brevlådan var det med sorg jag kunde konstatera att där inte-låg det paket som borde ligga där...
Dock vände humöret när jag på eftrrmiddagen mottog ett sms med meddelande om att ett stort brev fanns att hämta på posten i Gällö!
...

2012-04-27
09:47:19

Påsk har vi också hunnit med...
Och i brist på pynt och inspiration slängde jag i alla fall ihop ett gäng marängkycklingar som uppskattades av både stora och små.
...

2012-04-27
09:44:23

Ett kort med känsla
I ett halvår har jag planerat att tillverka detta kort till denna person, som jag känner verkligen kan behöva det. I Ö-vik blev det äntligen av och som tur var visade det sog vara den succé som jag hoppats på.
Den som väntar på något gott utan att veta om det kan alltså inte vänta för länge.. ;)
...

Bilden har jag stulit av mottagaren på Facebook och det som ses som blå-grått på den är egentligen turkose.


2012-04-26
20:02:58

Scraphelg i Ö-vik
Åstadkom en hel del under helgen i Ö-vik. Så kreativ har jag nog faktiskt inte varit det senaste året om jag tänker efter. Toppensällskap och material från himlariket!!!
Först upp en "bokask" som vi fick göra under en workshop.
Nedanför ett teljuskort i vårens tecken.
...
...
...
Ber om ursäkt för liggande bilder, ska lära mig att fota på andra ledden tills nästa gång...

2012-04-25
18:59:51

Stämpelförvaring
Från att ha förvarat mina stämplar på laminerade A4-ark har jag nu gått över till att individualisera dem genom samma grundide, men singelförvaring i A6-storlek i fotofickor. Mycket smidigare om man vill ta med sig några speciella stämplar, sälja några eller helt enkelt bara omorganisera lite. Min vän I kom med förslaget och även om jag tidsmässigt ibland ångrar att jag nappade på det så blir det väldigt snyggt, enkelt och praktiskt.
...

2012-04-25
18:43:58

Nytt pyssel kräver ny förvaring...
Vaknade till och bestämde mig för ett tag sedan att det bar dags att prova på färgläggning med distresser. Ungefär fem år efter alla andra. Men det är som vanligt för mig. När något börjar bli omoderntoch ute så har min hjärna hunnit vänja sig vid det och jag tycker det är fint/fungerar bra....
Tog tag i saken och beställde mig lite färgflaskor. Problemet med dessa flaskor anser jag är att de är tillverkade i plast och passar ju därför inte direkt att slänga ner i en zippåse för transport utan kräver någon sorts mer solid organisation.
Som tur var hade jag sparat en skokartong från den tiden Lukas hade storlek 19 på fötterna och den passade perfekt för alla flaskorna och varken fler eller färre. Lite tråkig till utseende dock, men inget som inte lite papper skulle kunna åtgärda.
...
...
Eftersom jag är väldigt osäker på färgerna på distresserna fortfarande bestämde jag mig för att ordna till någon sorts färgkarta med. Och precis som vanligt slutar det med att jag lägger alldeles för många timmar på något sådant som jag egentligen hade kunnat göra mycket enklare.
Här hittade jag ett gammalt minialbum som bara legat i flera år och för att kunna se effekten av olika utspädd färg använde jag mig av Magnolias badring. Var sektion är målad med mer och mer koncentrerad färg, den sista med helt outspädd.
...

2012-04-25
14:32:11

Då drar vi igång igen!
Nu är jag redo och det är dags att blåsa liv i bloggen igen.
Sjukskriven med 7 veckor kvar har jag lite tid att slå ihjäl och massor att visa här.
Kvaliteten på fotonakan dock komma att variera eftersom jag tänkte sköta det mesta v bloggandet härifrån paddan och därför kommer att fota direkt med den.