Bloggen och det mesta och lite till....

2012-11-15
13:55:35

Dusch med damsällskap!
Vi är här och har landat! Hur mycket man än funderar tror jag inte att vi saknar något! God mat, fint boende och vädret... ja... toppen!
Igår var vi på spa och stornjöt! Kokosskrubb med kaffe och chokladolja förvandlade mig till en prima delicatoprodukt!




2012-11-11
13:02:26

Julklappar
Mamma ringde för några dagar sedan och frågade mig vad vi (jag och Tobias) önskar oss i julklapp. Om det är något vi önskar oss tillsammans eller var för sig.
Jag tycker att det är så himlans svårt med julklappar. Jag är av typen som inte överväger så länge, utan vill jag ha något så spontanhandlar jag det. Men julklappar ska ju helst vara något man trånat efter ett tag.
 
Har några saker jag önskar mig, men som ni ser finner jag motargument mot dem alla.
 
* Tyg - Men det kommer jag ju att sy till barnen av så är det verkligen till mig?
* Godluktande tvål och sånt - Men jag har alldeles för många olika redan som jag måste använda upp innan jag får/köper nytt.
* Pysselgrejs - Men vart ska jag få tiden från?
* Bio med middag - Fick vi iofs för 4-5 år sen som vi inte nyttjat, vi är så dåliga på att ta oss ut.
* Ny säng - För dyrt
* Ice Bugs Trainers - HUR KUL är det att ge bort?
 
nä, vad önskar jag mig egentligen???

2012-11-11
08:28:34

Fars dag...
... måste ju innebära att man skall låta far umgås med sina barn så mycket som möjligt!? Funderar på om jag ska ta och dra täcket över näsan och låta honom idka kvalitetstid tillsammans med kottarna i någon timma till innan jag stör dem!





2012-11-09
21:58:58

Äntligen helg!
Och helg innebär att vi kan vara tillsammans hela familjen! Vi lagade en god middag tillsammans och matkassen levererade ännu en utsökt måltid till vårt bord!
Parmalindad kyckling men balsamvinägersås och ugnsrostade rotfrukter!




Efter maten lagade killarna efterrätt! Chokladbollar rullade i hackade, rostade hasselnötskärnor! Toppbetyg även där!




När man spenderat hela veckan hemma med pojkarna är helgen lite extra värdefull! Jag kan koppla bort lite av mammarollen och få vara en normal vuxen. Prata och umgås på ett lite annorlunda sätt än med en sexåring, en treåring och en bebis...

Dagen till ära firar vi även Elias halvårsdag! Tänk att det redan har gått sex månader sedan han tyckte att det var dags att hälsa världen! Lillknorren!

2012-11-07
17:24:12

Halloweenfirande som glömts bort..
Förr onsdagen ville mina storkillar för första gången ut och göra bus eller godis! Vi valde ut ett par ställen där Spindelmannen och Batman  skulle få ringa på.
Första stället var hos farmor och där bjöds det på varmkorv och killarna fick med sig både chips och godis hem!
Nästa anhalt var hemma hos Ann, Daniel, Hanna och Hampus. Där möttes vi av ett otäckt monster i dörren ;)
Det bjöds på gofika som bland annat bestod av en "pumpatårta" som Lukas blev störtförälskad i och har tjatat om varje dag sedan dess.
Det stoppades godis både i munnen och i godishinken och det var två sockerstinna killar som vi efter några timmar fick med oss ut i bilen. Alla tre sluckande dock innan vi nått rondellen.
 
Elias fick en alldeles egen godispåse av tant Ann. En påse majskrokar!!! Inte bara E uppskattade dem, utan även hans far hade ganska så skoj med dem!
 

2012-11-07
17:13:49

Kunde inte längta mer!
Värme!!! Sol och värme!!! Åh vad jag längtar bort just nu. Jag är så trött och irriterad och less... you name it....
Idag har jag försökt att övertyga bernen om att det är läggdags i snart en timma, och då är klockan 17.10 nu...
Dock måste man ju uppmuntra våra traditionella seder och idag fira kladdkakans dag! Jag fick ett underbart gott recept på en kladdkaka med "toscatäcke" av Bea och precis en sådan kaka står på svalning på bänken nu!

I övrigt ha jag och E varit på babymassage idag, något som han inte uppskattade alls utan hellre ville stå upp och hålla koll på alla andra bebisar. Hålla låda ville han med och pratade med bordsbenet, mig och allt annat som fanns runt om honom!

2012-11-05
17:41:48

Om inte....
Om det inte vore för Coops matkasse så hade vi ätit filmjölk till middag idag! Nu blir det istället Karibisk fiskgryta med Curry och Ingefära! Luktar gott, gott!!!





2012-11-05
13:21:16

Hjälpreda...
Ibland är det så skönt när man kan få lite hjälp... Ibland kanske mindre... Hur som haver hade jag i alla fall hjälp med blötläggning av tyget idag när jag sydde på killarnas tröjor...




2012-11-04
14:28:32

Takbjälkarna....
Efter att väggarna igår blev halvfärdiga var det dags att ta tag i takbjälkarna idag. Terasslasyr på och vips får vi en underbar gammal ladugårskänsla på övervåningen! Färgen jag valt på glasyren heter tjära och den ger precis en sån gammal, bränd känsla som jag var ute efter. Man ser inte riktigt den slutgiltiga effekten ännu eftersom vi inte haft någon liten nog pensel för att kunna gå ända mot takbjälkarna med vitfärgen, men det kommer en tid för det med!




2012-11-03
15:51:00

Panel....
Idag målar vi panel... Hela övervåningen ska bli vit! Ut med bastukänslan och in med modernt, vitt! Pojkarnas "rum" är klart nu och det blev så stor skillnad! Nu saknas bara deras vägg och sen något snyggt golv.

2012-11-02
22:51:43

Stugmys!
Mysfaktorn är hög i stugan i kväll! Speciellt när man ligger bredvid en man i kanariefågelgul onepiece......




2012-11-01
11:33:01

Den obligatoriska pumpan...
Lukas köpte en pumpa häromdagen och efter mycket vånda har jag nu äntligen färdigställt den!